Blog
BLOG2024-06-20T19:38:40+00:00

M-am bucurat sa ma regăsesc la Arad, un oraș cuceritor, prins intr-o dinamica subtila, între liniștea unui oraș de provincie și energia oamenilor care vor sa construiască lucruri. La 16 ani de când am prezentat aici, în Festivalul Underground, spectacolul meu de licență, câștigarea Premiului Underground a creat un emoționant arc peste timp pentru care vreau sa le mulțumesc organizatorilor și juriului

Radu Popescu, TEATRUL APROPO

Ca de la artist independent la artist independcent, mărturisec că spectacolul (IN)DEPENDENȚII, în cadrul Festivalului Underground, “a pușcat” foarte bine, pentru ca am avut parte de un public pe măsură, familiarizat cu problemele cu care se confruntă sectorul independent. Așa că ne-am primit doza maximă de încredere, atât de necesara orocărui artist.

Florina Gleznea, Teatrul UNTEATRU

O mare bucurie reluarea Festivalului Underground. Felicitări și viață lungă! Teatrul independent merită un festival dedicat lui. Încă se află în situația “underground”, prea puțin vizibil pentru autorități, aproape ignorat.
(In)dependenții – spectacolul produs de Unteatru, în parteneriat cu Asociația Culturală Replika și Teatrul Luni de la Green Hours, a fost spectacolul potrivit în locul potrivit. Împreună cu colegii mei, Florina Gleznea și Andrei Raicu am jucat cu poftă, ne-am emoționat, ne-am bucurat pentru aplauze. O adevărată atmosferă de festival. Am râs mult, am mâncat bine. Vaaai, cât de bună a fost supa cu tăiței de dinaintea repetiției!
Mulțumim pentru invitație!

Mihaela Rădescu, Teatrul Replika

O experiență foarte intensă. Totul a fost scurt dar puternic!
Ne-am dorit foarte mult să ajungem la festivalul ăsta, în primul rând pentru ca ne place numele. Underground chiar e într-un fel reprezentativ pentru Teatrul din Buzunar din Galati. Când nu primești nimic de la niciun buget de stat, nici atenție, nicio vorbă bună, te cam simți făcând parte dintr-un grup de “dizidenți”, care trebuie să supraviețuiască fără lumină. Ma rog, poate exagerez un pic, dar ne-am simțit apreciați la Arad. Si asta ne-a făcut tare fericiți.
Impresionantă organizarea, cu un număr atât de mare de trupe, atâtea zile, atâția actori, regizori… Impecabil!
Ne-am bucurat mult să cunoaștem oameni despre care știam o mulțime de lucruri, dar nu-i văzusem încă “în carne și oase”.
Discuțiile, părerile, teoriile, sfaturile din seara de după spectacol au fost cireașa de pe tort. Atâția oameni deștepți, binevoitori, plini de experiență, adunați în foișorul pensiunii, au fost extracadoul festivalului.
Și “Flex”, spațiul în care am jucat, e lucrul pe care mi-ar fi plăcut să-l iau in valiză la Galați.
Ce mi-ar fi plăcut, dar nu a fost? Măcar trei zile să mai fi stat. 🥲
Felicitări Undergound Festival! Sperăm să ne selecționați și la anul!

Izabela Oancea, Teatrul din Buzunar
Go to Top