Acest atelier se adresează tuturor celor interesați să exploreze corpul ca instrument de creație și interpretare artistică. Atelierul propune investigarea corpului în raport cu spațiul și sunetul, și dezvoltarea unor trasee creative.
De la comunicarea extra-verbală cotidiană la actul artistic, corpul uman rămâne o sursă nesecată de expresie și sens. Limitele și limitările corporale au rolul de a ne provoca să găsim soluții creative atunci când corpul se află în centrul preocupărilor noastre artistice.
Pentru că actul artistic are rolul de a genera întrebări, iată câteva întrebări care să genereze traseul exploratoriu al acestui atelier: Care este amprenta noastră artistică? Cum transformăm tiparele de comunicare cotidiană în limbaj artistic? Care sunt sursele de inspirație? Ce impact are asupra noastră spațiul? Sunetul generează mișcare sau mișcarea generează sunet? Ce ne mișcă?
ANDREEA DUȚĂ
este artist independent din 1994 până în prezent, cu excepția celor trei ani când a fost interpret în compania de dans contemporan „Contemp”, condusă de coregraful Adina Cezar. Activează ca performer și coregraf în lumea teatrală, cu precădere în teatrul independent bucureștean. A semnat coregrafia și mișcarea scenică pentru numeroase piese de teatru, lucrând alături de regizori consacrați ca: Ion Lucian (Teatrul Excelsior), Alexandru Tocilescu (Teatrul Bulandra), Mihaela Boboc – Manea (Regizor independent), Theo Herghelegiu (Regizor independent), Ana Mărgineanu (PopUp Theatrics), Peca Ștefan (Dramaturg), Adriana Zaharia (Regizor independent), Dominic Dembinschi (TVR), Cinty Ionescu (Artist video independent). Ca performer, a colaborat cu coregrafi și regizori importanți din țară și din străinătate : Vava Ștefănescu, Sarah Bild (Canada), Liliana Iorgulescu, Yoshiko Chuma (SUA), și alții.
În prezent este lector universitar doctor și face parte din echipa de profesori ai departamentului Coregrafie din cadrul Universității de Artă Teatrală și Cinematografică din București.
Perioada de înscriere: 1 martie – 20 mai
Durata workshop: 5-9 iunie ( orele de desfasurare a workshop-ului vor fi stabilite de către organizatori în acord cu participanții )
Data spectacol: 9 iunie