ÎNSCRIERI LA FESTIVALUL DE FILM INDEPENDENT „UNDERGROUND”, Ediţia I

Hub Cultural mARTA organizează prima ediţie a Festivalului de film independent  „UNDERGROUND”, în perioada 03 – 09 iunie 2024.

Festivalul va avea o singură secţiune denumită, secţiunea de film independent. În această secţiune sunt eligibile filmele independente de ficţiune, de animaţie, documentar, experimental, sau combinaţii ale acestor genuri cinematografice.

Înscrierea pentru selecţie se va realiza în perioada 01 martie – 31 aprilie 2024, pe baza Formularului de Inscriere de mai jos.
Formularul va conţine un link cu parolă pentru vizionarea online a filmului. Linkul şi parola trebuie să fie valabile până la data de  10 iunie 2024.
Filmele vorbite în altă limbă decât româna trebuie să fie subtitrate în limba română sau engleză.

Sunt acceptate producţiile independente cu durata cuprinsă între 3 minute şi 120 minute, care sunt produse cu alte surse de finanţare decât cele guvernamentale, CNC, AFCN, etc. Fiecare autor sau producător poate să înscrie pentru selecţie mai multe filme independente – produse începând cu ianuarie 2019.

Filmele selecţionate în cadrul festivalului vor fi anunţate până pe 15 mai 2024.
Termenul limită de trimitere al producţiilor cinematografice independente selecţionate este 20 mai 2024.
Filmele trebuie să ajungă la organizator, pentru proiecţia din timpul festivalului, în format MP4 sau MOV, la calitate Full HD. Aceste filme vor fi proiectate  in cadrul festivalului în perioada 03 – 09 iunie 2024.

Producţiile cinematografice vor rămâne în patrimoniul Festivalului de film independent  „UNDERGROUND” şi vor fi utilizate doar în scopul promovării acestui festival. Concurenţii îşi menţin drepturile de autor asupra filmelor (drepturi pe care trebuie să le deţină, în totalitate, la înscrierea filmului în festival).

Juriul festivalului va acorda următoarele premii:

Marele Premiu Al Festivalului: PREMIUL „UNDERGROUND”
Premiul Special al Juriului: MARELE PREMIU „UNDERGROUND”
PREMIUL I, II, III