Atelier de Teatru Forum pentru adolescenți cu Anca Doczi Luchian

Teatru Forum este o formă de teatru aplicat care te ajută să explorezi subiecte importante pentru tine și pentru comunitatea ta, folosind interactivitatea ca mijloc de exprimare și schimbare. În cadrul atelierului, vei avea șansa să fi creator și activist în același timp; vei prelua rolul de actor/actriță, regizor/regizoare, dramaturg/dramaturgă și…spectator/spectatoare.  Întoarcem subiectul pe toate părțile posibile ca să facem debate și să ne activăm gândirea critică.

Dr. Anca Doczi Luchian este practician și cercetător de teatru, specializată în drama aplicată, performance și facilitare participativă. Doctoratul său la Center for Performing Arts Development, University of East London a rezultat în crearea unei metodologii inovative de abordare a memoriilor dureroase prin tehnici teatrale, numită Memodrome. Dubla ei pasiune pentru artă și advocacy social converge spre suportul persoanelor vulnerabile oferindu-le o platformă pentru a-și articula narațiunile și pentru a-și redobândi vocea. Anca folosește diferite tehnici de dramaturgie simultană și storytelling aplicat pentru a curatoria narațiunile comunităților din jurul nostru și pentru a produce schimbări pozitive în mediul social. Ea creează experiențe de învățare folosind arta povestirii pentru a ajuta oamenii și în special tinerii să dobândească abilități de gândire critică și structuri de organizare a informației.

In atelierul de Teatru Forum vei învăța construiești împreună cu mine și cu alți tineri, o piesă de teatru despre un subiect arzător din comunitatea ta. Apoi vom juca în fața unui public prietenos și vom invita spectatorii să se alăture în rezolvarea problemei, să discute și să joace. Dacă ești pasionat/ǎ de teatru, debate și societate, îți promit să îți ofer o metodă prin care poți contribui să schimbi lumea și să o transformi pe placul tău.

Dacă te înscrii la acest atelier – te rog să fi disponibil/ǎ pe toată perioada atelierului și să oferi prezența ta 100%. Vei face puțină actorie și regie și vei învăța noțiuni de creare de scenariu.

Pentru a te înscrie, te rog completează formularul de mai jos.

Numărul de locuri este limitat, așa că dacă intervine vreo schimbare în programul tău, te rog să mă anunți pe adresa  anca.doczi@gmail.com, pentru a da șansa altcuiva să participe. Deasemeni te rog, verifică-ți emailul pentru update-uri.

Condiții de participare:

Să ai vârsta între 14 și 18 ani, să fi din Arad și să fi disponibil/ă în perioada 31 mai – 5 iunie după programul următor:

Vineri / 31 mai: 17.00 – 19.00
Sâmbătă / 1 iunie: 11.00 – 14.00
Duminică / 2 iunie: 11.00 – 14.00
Luni / 3 iunie: 16.00 – 19.00
Marți / 4 iunie: 16.00 – 19.00
Miercuri / 5 iunie: reprezentație cu public începând cu ora 17.00

Perioada de înscriere:  1 martie – 30 aprilie
Nr. de participanți: 10
Durata workshop: 31 mai – 5 iunie

Pentru a te înscrie la atelier, te rog completează formularul. Îți mulțumesc și abia aștept să te cunosc.