Acest workshop isi propune sa puna laolalta povestile fiecaruia dintre actorii/perfomerii partcipanti in proiect pentru a crea un performance despre inevitabilitatea puntilor ce ne leaga.

Parte din acest laborator vor fi 3 dramaturgi (la randul lor si actori) si un regizor care vor insoti acest proces de creatie pana la performance ul care va avea loc in cadrul festivalului.

Echipa Proiectului:

Anamaria Feraru este actriță, dramaturgă și de șase ani practică metoda Teatrul Oprimaților. Colaborează cu Stagiunea de Teatru Politic, cu Centrul Educațional de Teatru Replika și cu Organizația nonprofit A.R. T. Fusion. În textele sale, Anamaria își propune să surprindă impactul politicului asupra personalului. Munca ei artistică are ca miză popularizarea realităților spațiilor periferice prin teatru.

Paul Dunca/ Paula Dunker lucrează în zona de live arts ca poetă, actriță, regizoare, dramaturg și coregraf. Dansează neîntrerupt, creează performance-uri și costume, organizează evenimente, scrie, cântă, dublează desene animate, joacă în filme și pune muzică. Activist/ă a corpului queer este cel mai des întâlnit/ă pe scena dansului contemporan local, în inima teatrului politic din București și pe dancefloor-urile LGBTQIA+.

Răzvan Omotă este actor, performer, autor de texte de teatru, poet. A câștigat premiul pentru cel mai bun actor la Gala Hop – Gala Tânărului Actor în 2023, organizată de UNITER, a colaborat și colaborează cu Teatre de Stat (Teatrul de Comedie, Teatrul Bulandra, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Dramaturgilor Români sau Teatrul pentru Copii și Tineret Gong Sibiu) și independente (Teatrul Apropo, Centrul Educațional de Teatru Replika). A susținut mai multe performance-uri la Strada fără nume în Timișoara, Swords în Control Club București sau la Transylvania International Spoken Word Festival în Cluj-Napoca.

Dan Vasile este regizor de teatru si opera, cu peste 30 de spectacole pe diferite scene autohtone, colaborari in advertising si televiziune, autor de carte de copii, cu o activitate vasta in zona de dezvoltare personala (coach certificat, sustinand, de 17 ani, traininguri si ateliere cu mii de participanti din zeci de companii multinationale).

Condiții de participare:

La acest workshop sunt invitati studenti/actori iar pentru înscrieri va invitam sa trimiteți un video de prezentare, o poveste personală (pe care v-ar plăcea s-o dezvoltați în cadrul atelierului) și un mic monolog/povestire. La final vor fi selectati 6 actori care vor forma 3 echipe de creatie (1 dramaturg si 2 actori).

Perioada de înscriere:  1 martie – 30 aprilie
Nr. de participanți: 6
Durata workshop: 31 mai – 9 iunie

★ Festivalul Underground oferă participanților cazare și masa de prânz pe toata perioada workshop-ului.